Jump to content
john_eddy07

MICROPHONE NOT WORKING / REFRESH ALL DNS CRASH

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello fellow squad players, devs and admins,

 

I just got Squad off from steam due to the sale opportunity that I took advantage off. I did not regret buying this game as its my first mil sim game and so far I love the combat system, the graphics, the approach of team to team battles and more. Sadly when I tried speaking with my squad leader no one can hear me. Even my teammates around me.

 

Things that I have done so far to fix the problem:

 

1. Set default the mic and deactivated all other microphone option in the windows settings.

2. Also adjusted the steam default mic to the default mic

3. Verified cache of the game in steam

4. Restarted the game many times still no go

 

If you guys wanna ask about what hardware or headset I use.

 

MSI Motherboard Mortar

 

Integrated Realtek soundcard in my mobo.

Headset would be the generic one. Hyper X Cloud. Pink and Green plus directly to motherboard.

 

Another problem that I had is that every time I go to the Server Browser section of the game. As soon as I hit server browser my whole computer loses internet connection, tried browsing through chrome it says DNS problems. I constantly lose connection with my computer. Don't get me wrong my internet is okay with other games like PUBG and CSGO and with all my other devices. Not sure what's causing the issue but so far. I'm losing hope in playing this game everyday. 

I'm still hoping someone out there can help me experiencing these 2 issues with the DNS and no Mic input.

No input microphone and constant net crashing in server browser.

 

Help! I wanna enjoy this game as much as the other people.

 

  • Specify the following;

OS: Windows 10 Home 64 bit

CPU: AMDRyzen 3 1200 Quad Core

GPU: Nvidia GeForce GTX 1060 6GB

RAM:  BALLISTIC 8Gb RAMs , 16GB

Depends on the situation of your troubleshoots, I may ask you to change your clock speed to default.

 

  • Are your Windows/GPU Up-To-Date? YES

 

  • Is your RAM page file size set to automatic?

 

  • Are you using a laptop? NO
  •  
  • Have you tried to clear cache manually? YES

 

  • Are you getting Low frames even though you are on a high-end rigs? NO

 

  • Are you getting random CTDs? NO

 

  • Could you provide me Squad log file for me to look at?

 

  • Are you not able to connect/see the server from the browser? I DO BUT IT CRASHES AND DISCONNECT MY WHOLE INTERNET CONNECTION

 

  • Your mic not working? Take a look at this post - Will try in a few, reinstalling the whole game

 

Edited by john_eddy07
Added another problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exactly same motherboard as you, almost the exact same mic (HypeX cloud core) and not a single problem.

 

For your network issue, wich is a weird one. Try this.

 

https://offworldindustries.zendesk.com/hc/en-us/articles/234684847-No-servers-in-server-browser

 

For your mic, does it work in discord or other games or is it just squad?

Be sure to plug it in before you boot the game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I'll go ahead and give this one a shot today. Thank you oTec

Hope it works

I did try reinstalling the game today will also test it out.

 

My mic works on Discord

Edited by john_eddy07
Added Discord info

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hello I got the mic working after reinstall. So far so good.

 

The only problem that I have is that my internet goes down every time I do a refresh all severs in the game.

 

Literally my whole internet goes down, my mobile isn't connected anymore same as the PS4 and all other devices at home.

Not sure what's causing this to happen.

 

Error in my Google Chrome

 

DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET

Edited by john_eddy07
Added errors

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Might be worth a try.

Also set it in the squad server browser. I think there is a max ping option.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for helping Otec. 

If this works now drinks are on me mate! 

Testing it now. I'll let you know how it goes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Everything is confirmed okay now. Thank you and I owe you one Otec!

Can't wait to play under your command sir!

 

I'm enjoying the game now :D 

 

Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, john_eddy07 said:

Everything is confirmed okay now. Thank you and I owe you one Otec!

Can't wait to play under your command sir!

 

I'm enjoying the game now :D 

 

Cheers!

giphy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I'm back again it seems the network problem doesn't go away. It killed my internet again.

 

Not sure what's causing the issue here now.

 

Regards,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hello,

 

I'm off to leaving this here as I've encountered many of my days trying to fix this issue with the server browser.

 

I tried all the things I could including:

 

1. Reinstalling my drivers for my internet card.

2. Enabling/Disabling Firewall

3. Did CafeRate in Regedit

4. Adjusted to 250 in Steam settings Max Ping

5. Adjusted some router configuration disabling IP Flooding

6. Lowered my game settings including resolutions

7. Restarted my internet (Hard Reset)

8. Patience I've wasted as I really want this game to play as it promotes good camaraderie and teamwork.

9. Reinstalled the game

10. Restarted my computer

 

If anyone else could come up with a solution please do let me know.

 

I'll leave this here now and wait til maybe they can fix the issue about that problem. I'm sure I'm not the only one who gave up at the end of the day.

 

Regards,

Edited by john_eddy07
Added additional info

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just tried those too but still no luck

 

You guys can close this thread off for now. I'll just wait til it starts working in the future with some updates maybe they can do to alter any issues with the server browsers crashing the DNS.

 

Thanks oTec!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×