Jump to content
Sign in to follow this  
Enkido

Error: Out of Video Memory trying to allocate a texture (fixed)

Recommended Posts

Hey folks,

 

I'm frequently getting the error "Out of Video memory trying to allocate a texture" after some minutes of playing.

 

Anyone else encountering this error after the new patch? Playing on epic. Changing the graphic settings didn't work so far...

Had no problems in v11...

 

Rig:

i7 8700k

RTX 2080

SSD

16 Gig RAM

 

Logfile entry:

 

[2018.11.11-10.34.19:395][552]LogD3D11RHI:Error: Direct3DDevice->CreateTexture2D(TextureDesc,SubResourceData,OutTexture2D) failed 
 at D:\BuildAgent\work\caab4109d9ff6c5c\UnrealEngine\Engine\Source\Runtime\Windows\D3D11RHI\Private\D3D11Texture.cpp:441 
 with error E_OUTOFMEMORY, 
 Size=2560x1440x1 Format=DXGI_FORMAT_R16G16B16A16_FLOAT(0x0000000A), NumMips=1, Flags=D3D11_BIND_RENDER_TARGET D3D11_BIND_SHADER_RESOURCE 
 

Thanks for any help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was having the same error message with v12. It was suggested that I increase the size of my Paging file. 

I increased the size of mine to 10 Gb and haven't had a problem since. Here's a link to that post.

 

On 11/11/2018 at 4:54 AM, Enkido said:

Hey folks,

 

I'm frequently getting the error "Out of Video memory trying to allocate a texture" after some minutes of playing.

 

Anyone else encountering this error after the new patch? Playing on epic. Changing the graphic settings didn't work so far...

Had no problems in v11...

 

Rig:

i7 8700k

RTX 2080

SSD

16 Gig RAM

 

Logfile entry:

 

[2018.11.11-10.34.19:395][552]LogD3D11RHI:Error: Direct3DDevice->CreateTexture2D(TextureDesc,SubResourceData,OutTexture2D) failed 
 at D:\BuildAgent\work\caab4109d9ff6c5c\UnrealEngine\Engine\Source\Runtime\Windows\D3D11RHI\Private\D3D11Texture.cpp:441 
 with error E_OUTOFMEMORY, 
 Size=2560x1440x1 Format=DXGI_FORMAT_R16G16B16A16_FLOAT(0x0000000A), NumMips=1, Flags=D3D11_BIND_RENDER_TARGET D3D11_BIND_SHADER_RESOURCE 
 

Thanks for any help!

Oops! Forgot to quote you, so I wasn't sure you would see my response above ^^^

Edited by Lipton (Easy)

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Lipton (Easy) said:

Was having the same error message with v12. It was suggested that I increase the size of my Paging file. 

I increased the size of mine to 10 Gb and haven't had a problem since. Here's a link to that post.

 

Oops! Forgot to quote you, so I wasn't sure you would see my response above ^^^

Thanks for the hint Lipton - i'll give the setting a try this evening!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/14/2018 at 5:09 PM, Enkido said:

The Fix worked for me ! Thanks mate !

Glad to hear it. I'm sure others have figured this out in the past, but thanks goes to Psyrus for you and me. 

They might want to think about a sticky if this is an on-going issue where this is the common fix. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the same error with a 4gb page file, now it's set to freaking 16gb and hope that I won't get this error anytime in the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×