Jump to content
SamWise

How to ask question in Software Support Section

Recommended Posts

Before we start, please know that this is a re-post and yet edited for accuracy ... Now that it is done, let's start 

 

Please know that the following is ESSENTIAL PARTS that we should know before any of your problems 

*Please specify the following 

CPU : [       ] [O.Cing or not]

GPU : [       ] [O.Cing or not]

RAM : [      ] 

Have you verified the cache?

How long was it ago since you played Squad last time? - Long time? You need to do clean install...

How to do clean install  in courtesy of @beginna
 

Spoiler

 

  1. manually delete %localappdata%\Squad
    https://offworldindustries.zendesk.com/hc/en-us/articles/115002768887-How-to-manually-clear-your-user-settings-cache
  2. uninstall Squad via Steam
  3. manually delete remaining folders in Squad installation directory
    default: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Squad
  4. install Squad via Steam
  5. reboot PC

 

 

 

* Black Screen when joining server? Try to tweak your resolution

* Are you using Nvidia and see this random green mist on the ground like this? - I do believe this was introduced rather recently. According to the OP, clearing app data folder was a solution. Also rolling back the Nvidia version was a solution as well. *No confirm solution out yet* *Edit:Exiting out and joining the server has been a workaround*

*Is your mic/headset not working? Are you using Turtle Beach/Xbox or Bluetooth?

Care to look at instruction of work-around in courtesy of @SuicidalChair?

 

 

 

------------------------------------------

Depending on the question

 Is your GPU AMD or Nvidia ?

Did you initiate any necessary driver updates?

Provide the log file?

Are you using any VPN or virtual networking software on your PC? Have you tried to disable the function and run the game? 

Did you tweak page file size?

Spoiler

Control Panel > System and Security > System > Advanced System Settings > Performance Settings > Advanced

Find the field that says "Total paging file size for all drives:"

Should look like this

Check Auto-manage option box ON

For reason why I am writing this since lately, I have seen so many people asking for help without specifying the basics.... No I am not pissed or anything, it's just as people who want to provide help, it's essential for us to reduce any unnecessary delays between people and get to the bottom of the problem FAST.

Thank you!

Would appreciate if someone could pin this or re-word the above as it needs to be.

P.S All of the info is 100% came from within the forum... Thank you to all smart Squaddies! 

 

EDIT : For non-English speakers, Please feel free to copy the O.P and translate in your own language. It might be better off replying translated copy to the O.P. In that way, you can just copy and paste the link instead of having additional 7,424 posts of non-English language. 

Also Please refrain from yourself asking help in the reply. Please make a separate post. I most likely will not help you if you reply in this post.

Edited by samwiseOrigin
EDIT

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please be noted that I have closed this post for good

 

Reason being; I have made another post in regards of troubleshooting in more detail. 
Rather than deleting this post and causing confusion for other users, I have decided to link the new post in here and lock this post for good

Thank you for your co-operation
 

/locked

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×