Nic

Game Will Not Launch - Tried Everything

Posted (edited)

Hello,

 

So basically whenever I click play on Squad , the loading launcher pops up, finishes loading, then nothing. Squad in steam doesnt even show "Squad - Running" once it closes. 

 

Occasionally Ill get a "Easy Anti Cheat has stopped working".

 

What I have tried:

- Restarting Computer

- ReInstalling Game

- Verifying Files

- Deleted Squad %localappdata% folder

- Uninstalled EAC
- Reinstalled EAC

- Started steam with admin

- Started squad with admin

- Cleaned Disk Memory

 

Keep in mind that I have logged over 250+ hours into Squad so this is completely out there. I have had plenty of other squad related issues in the past but I have been able to troubleshoot, not this one though. 

 

Can't find log files anywhere for as to why it is crashing. 

 

None of it has worked. Any ideas or help?

 

Thank you

Edited by Nic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I think I have figured out that It is not getting past the easy anti cheat. No idea why and no logs. Love it!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 14.5.2017 at 9:26 PM, Nic said:

It is not getting past the easy anti cheat.

Have you tried to close the unnecessary programs running in the background?
EAC might have a problem with one of them. (eg. the latest reshade version)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mine wont launch if I have Fraps on.  could be a background app conflict.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

I have it too. EAC crash everytime. I figured it and problem was Mirillis Action.

 

Now i start SQUAD and after that i start immediatly M.Action, then they works together.

 

If you have any OSD or game recording software, close it and try then.

Edited by Hiikeri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Having same exact issue. No error code, and I've tried everything. Do you have the ability to open the game by clicking the EXE. file in the Squad folder??/ 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/06/2017 at 6:07 PM, DefNotJake said:

Having same exact issue. No error code, and I've tried everything. Do you have the ability to open the game by clicking the EXE. file in the Squad folder??/ 

 

On 14/05/2017 at 9:26 PM, Nic said:

Okay, I think I have figured out that It is not getting past the easy anti cheat. No idea why and no logs. Love it!

 

I have the same problem, tell me if squad.exe appears in background process of the task manager after loading of EAC because it does to me (and it closes a few seconds after).

 

And on Steam i have "game launched" but nothing happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, WorstNoobEVER said:

 

 

I have the same problem, tell me if squad.exe appears in background process of the task manager after loading of EAC because it does to me (and it closes a few seconds after).

 

And on Steam i have "game launched" but nothing happens.

If I go into the files, I'm still able to launch from using the squad.exe file, but I can't play in servers because anticheat is disabled. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, DefNotJake said:

If I go into the files, I'm still able to launch from using the squad.exe file, but I can't play in servers because anticheat is disabled. 

 

Yes me too, but maybe someone can help better if just like me, after the loading of EAC, you have a squad.exe that appears for a while (20/30 seconds) in the "background process" like this :

 

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=211997squadbug.png

 

(memory use : 560ko)

 

Just to see if we have the exact same problem or if it is a bit different.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

26 minutes ago, WorstNoobEVER said:

 

Yes me too, but maybe someone can help better if just like me, after the loading of EAC, you have a squad.exe that appears for a while (20/30 seconds) in the "background process" like this :

 

http://www.hostingpics.net/viewer.php?id=211997squadbug.png

 

(memory use : 560ko)

 

Just to see if we have the exact same problem or if it is a bit different.

JHCAdEF.png Yeah, I have same problem. Goes away in same amount of time as you said. 

Edited by DefNotJake

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, DefNotJake said:

JHCAdEF.png

 

ok so if we find a solution, we will be both able to play, that's a good news. Well... is it ?

 

I think now we got to wait for a hero :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, WorstNoobEVER said:

 

ok so if we find a solution, we will be both able to play, that's a good news. Well... is it ?

 

I think now we got to wait for a hero :(

I think we are going to have to wait for a update, there doesn't seem to be much anyone can do.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, DefNotJake said:

I think we are going to have to wait for a update, there doesn't seem to be much anyone can do.

 

It's not even sure the game will work after an update because my game worked well BEFORE the last update so...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now