Jump to content
Drav

If you are getting lower performance in v7, we need you!

Recommended Posts

SHO-SHIN   
6 hours ago, The Ferret said:

 

My i5 4690k and MSI 1070 are only giving me about 45-50 on a full server, maybe its my CPU but I dont want it to be.


yep my i7 4790k at 4.8Ghz with MSI 1070 Gaming X gives 55-60fps min on full servers so we can see the FPS relationship re CPU type.

Edited by Shoshin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Really choppy gameplay since Version 7 here, even freesync don't work anymore :( Hope this video shows it but am getting what can only be described has motion judder, game is not playable..
Before 30fps was enough not the best but I could play, it didn't always drop into 30s though I used to play 40/50fps most of the time. this was a 34v34 server, enabled statsfps etc into the video so you can see whats what.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Woulve   

y9icuhH.jpg

 

 

sCvJd05.jpg

 

Had at least 40 fps before, now I can't even manage to get 30.

Intel core i5-2500 4x3.3 ghz

GTX 960 4gb Windforce OC

12 gb 1333 mhz ram

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely much better now here, still odd stutter here and there but now it's playable. Only tried Fools Road 70 man server so far. Am I correct under Statunit if your GPU - matches Frame time then I hold back by my GPU power? and if Frame time and Game Time matches each other then I hold back by the game?

Edited by shankly1985

Share this post


Link to post
Share on other sites

My frames got halved again with 7.2...

I was at 45 to 50 with 7.1 now I'm at 26-27.

I'll wait for v8 to go back to Squad.

 

i5 4670k OC'd 4.0GHz

GTX770 2Gb

8Gb ram 1600MHz

Edited by Bidartarra
added PC specs

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7-8-2016 at 10:05 PM, beginna said:

Frame rate and listing your video card means nothing, you need to list out your stat unit results.  That is more telling as to the cause of the issue.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

fps : 40.87

Frame : 25.06ms

Game : 23.16ms

Draw: 6.97ms

GPU: 25.08ms

 

It was on yehorvika with vehicles 65 people on the server.

Can anyone help me make sense of those figures?

Edited by Bidartarra

Share this post


Link to post
Share on other sites
Psyrus   

Specs:

CPU: i7 920 @ 3.6ghz

RAM: 6GB DDR3

GPU: AMD 6950 1GB

 

Server had ~60 players on at the time.  

2b504ab7567442dcb30470795c4e8fd3.png

 

c4a277ce5a5f4f3fb6db6c6c2b0dc702.png

 

dcfea3fa7bbf40d3a213a261de463eb2.png

 

0354a4a1f2c449528381f7e948e8bbe8.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
flexAUT   
13 minutes ago, FIXXXER said:

just made a quick test, i do not get it, going from lowest to highest settings possible gives only like 5-10 FPS, WTF?

 

for me there is literally no change when i switch to lower graphic settings. the only thing that has effect is res scale and only when i increase (getting lower fps)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MaticICE   

I am having same issues lowering settings does not increase FPS. A have been monitoring my GPU and found that is not used 100% when I load SP map I get 100% GPU load and FPS are good (50-80) when I join 60 player server that is full I get low fps sometimes below 25. If I change setting my FPS stays the same only GPU load goes from 70% to 30%. Try loading AdminChangeMap and see if you get more FPS.

 

I have monitored graphs with MSI Afterburner and here is what I have found.

Squad.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/m0xbnrcnrxkgswi/Squad.jpg?dl=0

 

SPECS:

ASUS P8Z77-VLX

i5 3570k stock

2x4GB DDR3 PC3L-12800U CL11

SSD 120GB

Gigabyte GTX 770

Edited by MaticICE
Link added

Share this post


Link to post
Share on other sites
cyreda   
On 08/21/2016 at 5:27 PM, flexAUT said:

 

for me there is literally no change when i switch to lower graphic settings. the only thing that has effect is res scale and only when i increase (getting lower fps)

Its the CPU. Not that you have a bad one, but this game has alot of performance issues having to do with CPU. They are fixable so just wait.

On 08/21/2016 at 5:12 PM, FIXXXER said:

just made a quick test, i do not get it, going from lowest to highest settings possible gives only like 5-10 FPS, WTF?

Same as above.

Share this post


Link to post
Share on other sites
fps : 40.87

Frame : 25.06ms

Game : 23.16ms

Draw: 6.97ms

GPU: 25.08ms

 

It was on yehorvika with vehicles 65 people on the server.

Can anyone help me make sense of those figures?



This article will help you make sense of the numbers: https://www.unrealengine.com/blog/how-to-improve-game-thread-cpu-performance

Looking at your numbers, I would think that you are experiencing a bottleneck at your graphics card or in the game thread which could mean your CPU. Because your game and GPU times are so close to each lther, it's difficult to determine which is the problem.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Specs:

CPU: i7 920 @ 3.6ghz

RAM: 6GB DDR3

GPU: AMD 6950 1GB

 

Server had ~60 players on at the time.  

2b504ab7567442dcb30470795c4e8fd3.png

 

c4a277ce5a5f4f3fb6db6c6c2b0dc702.png

 

dcfea3fa7bbf40d3a213a261de463eb2.png

 

0354a4a1f2c449528381f7e948e8bbe8.png



Your numbers indicate your GPU is the bottleneck.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chewy   

I7 920 @4GHz (36% Usage?)

P6T Deluxe V2

GTX970

12GB DDR3 Ram

Windows 10

 

Yehorvika  20fps and under V7.2  

70 people on the server

 

Insurgency Kohat Toi River Valley v1

21.45FPS

46.61ms

Frame: 46.56ms

Game: 41.99ms

Draw: 8.74ms

GPU: 46.76ms

 

Edited by Chewy
List Stat unit results

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

1 hour ago, Chewy said:

I7 920 @4GHz

P6T Deluxe V2

GTX970

12GB DDR3 Ram

Windows 10

 

Yehorvika  20fps and under V7.2  

70 people on the server

 

 

On 21-8-2016 at 1:53 PM, Guan_Yu007 said:

Frame rate and listing your video card means nothing, you need to list out your stat unit results.  That is more telling as to the cause of the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chewy   

I7 920 @4GHz (36% Usage?)

P6T Deluxe V2

GTX970

12GB DDR3 Ram

Windows 10

 

Yehorvika  20fps and under V7.2  

70 people on the server

 

Insurgency Kohat Toi River Valley v1

21.45FPS

46.61ms

Frame: 46.56ms

Game: 41.99ms

Draw: 8.74ms

GPU: 46.76ms

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think the devs should concentrate their work on improving performace on the next builds rather than adding more features cause,performance is what stopping people from playing squad

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, marsarmy47 said:

i think the devs should concentrate their work on improving performace on the next builds rather than adding more features cause,performance is what stopping people from playing squad

 

There is a segment that probably can't play.  I personally still play as much, and have more fun now that there's vehicles.  It will stink if performance is no better within a few iterations of v8.

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minutes ago, marsarmy47 said:

i think the devs should concentrate their work on improving performace on the next builds rather than adding more features cause,performance is what stopping people from playing squad

 

That's precisely what they indend to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maccadon   

I get rubber banding on all the UK servers I go to, (I'm in the UK) and empty servers, when I press tab it says I have a good ping 5 - 80 on Euro servers. I'd expect as much as I have a 70MB connection.

 

As for my rig;

980

I56600K

16GB DDR4 RAM

 

I have no problem on other games such as Grand Theft Auto V.

 

Game is unplayable. Real shame because I really want to play it :(

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I guess they need to finish all the assets them optmize the whole game.

 

I was just wandering, maybe the overall performance is affected by the server due to bad use of cpu on servers too.

Share this post


Link to post
Share on other sites
iConic   

So after so long i decided to come and play Squad again but it looks like its a no go :(

Everything is fine on firing range but multiplayer is unplayable.

 

CPU: Intel i7-6700K 4.00 Ghz

RAM: 48 GB

GPU: GTX 1080 G1 Gaming

OS: Win 10 64-bit

 

All game setting is on low

YHwWL7V.jpgBZUYVDm.jpgld8TaEP.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
wingman9   
7 hours ago, iConic said:

So after so long i decided to come and play Squad again but it looks like its a no go :(
 

 

There are other threads from people with similar setups. I haven't seen frames as low as yours, though. Search around for those threads and try the suggestions. One is to disable hyper threading.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×