Jump to content
Zenoxe

Game won't launch - "Steam Failed To Initialize"

Recommended Posts

Hi,

 

My game will not start.

 

- I updated my GPU Drivers

- I ran Steam in Administrator Mode

- I ran the game with steam closed (It just starts steam when I try to launch the game)

- I Reinstalled the Microsoft Redistributes

- I reinstalled my game

- I restarted my computer

 

PC Specs:

 

GTX 970

 

Intel i5-4590

 

8 GB Ram

 

Squad Log File:

 

http://pastebin.com/CA1R5kPG

 

Here Is what Happens:

 

https://gyazo.com/9431baef06d87f9aeb56f2256a40d6e5

 

This is very annoying. Could someone help me out?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you do a Steam update?

 

Thanks for the reply. 

 

I checked, there is none.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. 

 

I checked, there is none.

Hmmm?.Is your Malware/Anti-Virus/Firewall accepting Squad/Steam,personally I switch the fookers off when playing Squad...Gives some more performance!?

Share this post


Link to post
Share on other sites

​Hello, some other guy had the same issue and it helped him to start STEAM with admin priviliges and then start Squad through the Steam-Library.

 

Already did that, as mentioned in my main post.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm?.Is your Malware/Anti-Virus/Firewall accepting Squad/Steam,personally I switch the fookers off when playing Squad...Gives some more performance!?

 

Just tried it... No luck...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delete your config folders and files found in D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Squad\Engine\Config then validate game files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Delete your config folders and files found in D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Squad\Engine\Config then validate game files.

What does that have to do with the STEAM Api?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fixed it. After closing all of the apps running in the background of my computer it started up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×